Open Water Diver Cursus

Zweven? Ademen onder water? Je leert het en beleeft het in de Open Water Diver cursus van PADI (de OWD). De Open Water Diver cursus opent de deur naar de bijzondere onderwaterwereld van La Palma. Maar met het wereldwijd erkende PADI-brevet kun je natuurlijk overal ter wereld duiken!

Wij zijn volledig bevoegde PADI instructeurs en wij zorgen ervoor dat je veilig en verantwoord leert duiken, in een ontspannen en informele sfeer. We leveren maatwerk en houden rekening met persoonlijke wensen!

De PADI Open Water Diver cursus bestaat uit:

 • Duiktheorie, zelfstudie met een (digitaal) boek, via e-learning en een examen,
 • Vier beschutwater lessen (in zwembad en/of een beschut deel van de oceaan),
 • Vier duiken in de Atlantische Oceaan.

Wat hebben we nodig:

 • 14 jaar of ouder! (Junior Open Water = 10 t/m 14 jaar),
 • je moet kunnen zwemmen.

De duur van de cursus is:

 • 3 à 4 dagen, 6 tot 8 duiken. Theorie doen we op de duikdagen. Het examen plannen we na overleg in.

De prijs van de cursus is € 410,- . Dit is inclusief:

 • Logboek,
 • Digitaal boek (via ons aan te vragen),
 • PADI duikbrevet,
 • Verzekering gedurende de cursus
 • Gebruik van alle duikuitrusting.

Praktijk

De OWD cursus bestaat uit 3 of 4 dagen (al naar gelang tijd, grote van de groep en voortgang) en bevat dan respectievelijk 6 of 8 duiken. Alle duiken worden gemaakt in de oceaan waarbij de eerste dag in beschut water, de zogenaamde beschutwatersessies (vergelijkbaar met zwembad).

De laatste 4 duiken van de cursus zijn de buitenwaterduiken. Deze duiken worden dan ook gelogd als daadwerkelijke duiken.

De cursus wordt gegeven door een ervaren PADI instructeur, in de taal die je wenst: Nederlands, Duits, Engels of Spaans.

Theorie

Er zijn verschillende manieren om de theorie te doen:

Boek
Je kunt je theorie in Nederland voorbereiden. Je kunt dan je PADI OWD kit bij een duikcentrum in Nederland kopen. Deze kit bevat (meestal):

 • PADI OWD boek (analoog of digitaal)
 • PADI OWD DVD
 • PADI duiktabel met handleiding of boekje duikcomputer ipv de duiktabel
 • PADI logboek

Het boek kun je dan al doornemen, de herhalingsvragen kun je in Nederland al maken en de DVD kun je alvast thuis bekijken. Dit bespaart je veel tijd op je vakantieadres. Het hebben van een boek is verplicht bij de cursus.
Op La Palma nemen we dan de theorie door en maak je de quizes en het examen.

Digitaal boek

Dit boek is een bestand dat je kunt gebruiken op telefoon, tablet en computer. Je download het boek en je kunt online de herhalingsvragen maken. Aan het eind kun je het examen maken en dan ben je al klaar. Wij kunnen je vorderingen ook volgen. Handig in het vliegtuig bijvoorbeeld, voordat je naar ons toekomt.

eLearning bij PADI

Je kunt ook de OWD theorie online doen. Daarvoor zijn er bij PADI 2 opties.

Een optie is Touch en deze kun je offline volgen. Deze app installeer je op je tablet, smartphone, iPhone of iPad. De cursus kun je dus offline volgen en de resultaten van de quizes en het examen worden geupload als je weer beschikt over een internetverbinding. Bij de Touch kun je dus de quizes en het examen thuis maken. Beschikbaar op de nieuwste Android en Apple-apparaten.

Er is ook een online cursus  beschikbaar. (vereist flash en is niet compatibel met mobiele telefoons of tablets die op iOS draaien)

Beide zijn in het Nederlands. Als je je aanmeld op de eLearning site van PADI moet je zelf de betaling doen met een creditcard. De betaling doe je bij PADI en is dus niet voor ons. De kosten zijn terug te vinden op de PADI website voor online eLearning. Dit is inclusief Open Water Online (eLearning), brevet, eTraining log, eManual, eRDPmL Touch, RDP Table (digitaal), eRecord, Herhalingsvragen, Quizzes, Examen en Videos).

Een deel van de theorie die je online met deze opties al hebt gedaan, krijg je bij ons als korting.

Klik hier voor de e-learning modules van PADI.

Referral

Een ander optie is ‘de Referral’. Dan doe je de gehele theoriemodule en de beschutwatersessies bij een duikschool in Nederland en maak je de cursus bij ons af door nog in twee dagen, 4 duiken in de oceaan te doen. We werken zeer nauw samen met een aantal duikscholen in Nederland. Vraag naar informatie!

Oja, heb je nog nooit gedoken, maak dan eerst eens een introductieduik. Dan weet je zeker dat het wat voor je is! Je krijgt de helft van de introductieduik terug als je daarna met de OWD cursus begint.

Prijzen:

OWD in 3 dagen: € 369,-

OWD in 4 dagen € 410,-

Referral: € 240,-

OWD Touch: € 460,- *

* aanmelden bij PADI om de online cursus te volgen is ongeveer € 150,- (direkt aan PADI met creditcard). De cursus kost bij ons dan nog € 310,-.